חפשו באתר
קטגוריהselect
תת קטגוריהselect
אזורselect
התקנון
שם:
קטגוריהselect
תת קטגוריהselect
טלפון:
קורות חיים
בחר ...
דוא"ל:
...Loading...

מהן חברות ההייטק הכי מבוקשות בישראל?

סקרים שונים הנערכים בקרב סטודנטים, אך גם בקרב הציבור הכללי, מראים כי לישראלים יש אמביוולנטיות בכל הקשור למקומות העבודה הנחשקים ביותר בארץ.
לדוגמה, בסקר שערכה המכללה למנהל בקרב הסטודנטים שלה, אמנם בעשירייה הראשונה הייתה נציגות בולטת לשלוש חברות ביטחוניות : רפאל (5), אלביט מערכות (7) והתעשייה האווירית (8), אך כאשר בודקים את מגזר ההיי - טק , מגלים כי כל החברות הנחשקות הן דווקא חברות בינלאומיות, גם אם יש להן נציגות מכובדת ואפילו מרכזי פיתוח בישראל. הפתעות רבות אין כאן, ובין החברות הנחשקות ביותר בתחום ניתן למנות את גוגל ואינטל במקום ראשון ושני בהתאמה, את אפל (שעדיין אין לה מרכז פיתוח כאן) במקום הרביעי, את מיקרוסופט במקום השישי ופייסבוק במקום התשיעי. 
חברות סטארטאפ נחשקות כמעט אי אפשר למצוא אצל הסטודנטים, אולי למעט וויז שנמכרה זה מכבר לגוגל ולכן למעשה כבר עשתה את "האקזיט" שלה
האם הולך ופוחת הדור?
לעומת הסקר של המכללה למנהל ששיקף את הלך הרוח אצל הדור הבא של המועסקים במגזר ההייטק במשק, הסקר השנתי של דה מרקר בשיתוף עם BdiCoface בקרב עובדים במשק (לא בהכרח במגזר ההייטק), חושף שעדיין ניתן למצוא בין החברות הפופולאריות לא מעט חברות עם גאווה ישראלית. 
אלו הם רק חלק מהשמות הישראלים הבולטים בסקר : אלתא, (27), צ'ק פויינט (25, 23 בסקר של המכללה למנהל), נייס מערכות (35), נס טכנולוגיות (65), מלאנוקס (70), קבוצת רד תקשורת (80) ו -  SQLINK במקום 85. 
כפי שאפשר לראות, מרבית החברות הללו הן חברות חומרה, ואולי זאת מכיוון שתעשיית התוכנה בישראל כיום מזוהה בעיקר עם אתרי הימורים וחברות הפועלות בתחום החיפוש והשיווק באינטרנט כגון 888 ו-פריון נטוורק, כאשר גם אלו אינן למעשה חברות תוכנה טהורות (מכיוון שהם עוסקות גם בהקמת תשתיות עצמאיות לאתרים ולשירותים אותן הן מפעילות).
לעומת זאת, באופן לא מאוד מפתיע, גם כאן לא ניתן למצוא חברות סטארט אפ, למעט אולי Conduit שלפחות מבחינת הפרמטרים החשובים, נראה כי כבר עברה את שלב הזינוק (החברה שהוקמה ב - 2005, מעסיקה כיום כ - 300 עובדים ושווי השוק המוערך שלה עומד על 1.3 מיליארד דולר). 
פעם שלישית גלידה?
לסיום, מעניין לציין סקר נוסף של מגזין גלובס אשר ניסה לבודד את חברות הסטארטאפ הנחשקות ביותר בקרב העובדים הישראלים.  כאן הרשימה כבר מעט שונה: בראש הרשימה ניתן עדיין למצוא את Conduit, אך לאחריה את וויז (בשלב טרום הרכישה) ובהמשך את Outbrain אשר מספקת המלצות תוכן לאתרים, Trusteer העוסקת באבטחת מידע ואת Fiverr המתווכת בין מחפשי לנותני שירותים בסכומים קטנים יחסית של כמה דולרים.
 בכל מקרה, יש לציין כי גם כאן יש פער משמעותי מאוד בין הרצון לעבוד בשתי החברות המובילות (יותר מ - 20% לכל אחת) ובין שאר החברות (פחות מ - 2% לכל אחת מארבעת האחרונות), עם כי יש להדגיש כי ייתכן והמקור של הפער מקורו בעובדה הפשוטה שוויז וקונדואיט הן פשוט חברות מוכרות הרבה יותר.
חוות דעת גולשים
הזנ/י את שמך
דרג/י מ1 עד 5
הזנ/י את תגובתך

...Loading...
שלח אלינו קורות חיים ואנו נתאים עבורך את המשרה!
שם:
טלפון:
קטגוריהselect
תת קטגוריהselect
אזורselect
בחר ...
התקנון
...Loading...